Nawet najlepszy kucharz nie poradzi nic w kuchni bez porządnego, ostrego, profesjonalnego noża.
Do szerokiego zastosowania w przemyśle spożywczym i gastronomii stworzono różne rodzaje noży, aby ułatwić i usprawnić pracę.
Rodzaje tworzywa, z jakiego wykonane są ostrza noży:
- stal chromowo-molibdenowa o twradości 54-56 HRC
- stal kuta
- stal walcowana
- ostrze ceramiczne
Rodzaje noży pod względem zastosowania:
- nóż kuchenny
- nóż uniwersalny
- nóż do szatkowania
- nóż do chleba
- nóż do wędlin
- nóż do pieczeni
- nóż masarski
- nóż do filetowania
- nóż do ostryg
- nóż steków
- nóż do oddzielania kości
- nóż do ryb
- nóż do pomidorów
- nóż do obierania
- nóż do jarzyn
- nóż do miękkiego sera
- nóż do twardego sera
- nóż do ciasta
- noże japońskie
- tasak
- nożyce do drobiu
- noże z kolorowymi uchwytami wg systemu HACCP
* kolor czerwony - surowe mięso
* kolor zielony - warzywa
* kolor żółty - drób surowy
* kolor niebieski - ryby
* kolor biały - nabiał
* kolor brązowy - mięso gotowane, wędliny
Zdjęcia są własnością producenta, którymi ma prawo dysponować.
Zdjęcia mają charakter poglądowy, właściwy produkt może różnić się od wizerunku na zdjęciu.
Zapewniamy montaż, serwis, materiały eksploatacyjne.
Więcej szczegółów pod numerami telefonu
52 342-99-20, 52 345-25-64
lub e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.