Szatkownica do warzyw to urządzenie służące do szatkowania warzyw i owoców oraz do rozdrabniania sera. Przeznaczona do stosowania zarówno w małych jak i dużych placówkach zbiorowego żywienia tj. żłobki, przedszkola, szkoły, szpitale, jednostki wojskowe, restauracje, cateringu, hotelach, stołówkach, pizzeriach, barach sałatkowych, barach szybkiej obsługi oraz w małych zakładach przetwórstwa owocowo-warzywnego.
Wykorzystanie profesjonalnej szatkownicy pozwala zaoszczędzić czas.
Szatkownice występują w wielu różnych wersjach i odmianach, a dzięki dużej różnorodności i wymiennym tarczom można przy ich pomocy pokroić warzywa w różne kształty.
Sprzęt dobieramy w zależności od rodzaju prowadzonej działalności i ilości produktów, które będziemy szatkować.
Rodzaje szatkownic ze względu na wydajność:
- do 200 kg /h
- do 500 kg/h
- do 750 kg/h
- do 1200 kg/h
- do 1800 kg/h
Zazwyczaj dostępne są szatkownice bez tarcz tnących. klient sam dobiera takie, jakie potrzebuje.
Rodzaje tarcz (w zależności od producenta i wielkości urządzenia):
- plastry: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10 mm,
- plastry faliste
- plastry do migdałów 0,6mm
- wiórki: 1,5; 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9 mm
- wiórki do parmezanu
- wiórki do marchwi
- wiórki do chrzanu - 0,7 i 1,3 mm
- tarte ziemniaki
- słupki: 2x2, 2x4, 2x6, 2x8, 3x3, 4x4, 6x6, 8x8 mm
- słupki do kapusty 1x8 i 2x10 mm
- słupki do cebuli (łódka) 1x30 mm
- frytki: 8x8 mm
- kostka: 8x8x8, 10x10x10, 12x12x12, 14x14x14,
- kostka do sałaty 50x70x25 mm
Roboty wielofunkcyjne to urządzenie, które po zamianie przystawki zmienia swoją funkcję.
W standardzie są to dwie funkcje:
- funkcja szatkownicy do warzyw
- funkcja cutter wilka
Jako opcje (w zależności od wielkości i wydajności urządzenia) można zwiększyć je do:
- funkcja przygotowania przecierów
- funkcja wyciskania cytrusów
- funkcja - zestaw do wyrobu puree.
Zdjęcia są własnością producenta, którymi ma prawo dysponować.
Zdjęcia mają charakter poglądowy, właściwy produkt może różnić się od wizerunku na zdjęciu.
Zapewniamy montaż, serwis, materiały eksploatacyjne.
Więcej szczegółów pod numerami telefonu
52 342-99-20, 52 345-25-64
lub e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.