Szybkoschładzarki to urządzenia, gdzie gotowy produkt jest poddany szybkiemu schodzeniu. Bardzo szybko przekraczana jest bariera niebezpieczna dla pożywienia tj. z +65 stopni do 3 stopni.
Szybkozamrażarki (schładzarki szokowe) - bardzo szybkie obniżenie temperatury od +90 do -18 stopni, po czym utrzymywanie potrawy w temperaturze -18, -25 stopni
Szybkoschładzarki doskonale sprawdzają się w profesjonalnych kuchniach, gdzie ilość przygotowywanych posiłków jest duża w jednym czasie, np. sale weselne, kuchnie cateringowe.
Idealna droga obróbki potraw to:
- obróbka termiczna w piecu konwekcyjno-parowym
- schłodzenie w szybkoschładzarce
- zapakowanie próżniowo przygotowanych potraw / produktów wydłuża ich żywotność
- przechowywanie w warunkach chłodniczych (od +2 do +8 stopni) lub mroźniczych (od -18 do -25 stopni)
- regeneracja na piecu
- wydanie potrawy
Rodzaje szybkoschładzarek - szybkozamrażarek:
- 3, 5, 7, 8, 10, 12, 16, 20 GN 1/1
- 10 GN 2/1
- w zależności od producenta i potrzeb klienta.
Zdjęcia są własnością producenta, którymi ma prawo dysponować.
Zdjęcia mają charakter poglądowy, właściwy produkt może różnić się od wizerunku na zdjęciu.
Zapewniamy montaż, serwis, materiały eksploatacyjne.
Więcej szczegółów pod numerami telefonu
52 342-99-20, 52 345-25-64
lub e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.