Pakowarki próżniowe to urządzenia do pakowania próżniowego produktów spożywczych.
Pakowanie próżniowe to sposób konserwacji żywności surowej, półproduktów oraz wyrobów gotowych. Polega na usunięciu powietrza z pojemnika (woreczka), w którym znajduje sie produkt. Brak tlenu w znacznym stopniu opóźnia, a wręcz uniemożliwia pogorszenie się jakości przechowywanej żywności spowodowanej bakteriami tlenowymi.
Główne zalety pakowania próżniowego:
- higiena - brak przenikania innymi zapachami
- brak wysuszania żywności
- dłuższy termin przechowywania żywności
Rodzaje pakowarek:
- listwowe - różne dł. listew zgrzewających - od 300 do 410 mm
- komorowe - w zależności od producenta i modelu różne wydajności pompy próżniowej oraz wielkości komory.
Dodatkowe akcesoria do pakowarek:
- woreczki do pakowania próżniowego (gładkie, szczelinowe)
- pojemniki do pakowania próżniowego
Zdjęcia są własnością producenta, którymi ma prawo dysponować.
Zdjęcia mają charakter poglądowy, właściwy produkt może różnić się od wizerunku na zdjęciu.
Zapewniamy montaż, serwis, materiały eksploatacyjne.
Więcej szczegółów pod numerami telefonu
52 342-99-20, 52 345-25-64
lub e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.