Piece konwekcyjno-parowe zarówno z manualnym jak i cyfrowym panelem sterowania zostały zaprojektowane tak, aby najczęstsze procesy kulinarne stały się tak proste jak nigdy dotąd, a przygotowywane potrawy zachowały najwyższą jakość.
Piece konwekcyjno-parowe są idealne do każdego rodzaju kuchni w restauracjach, barach, stołówkach do pieczenia, gotowania na parze, regeneracji różnych rodzajów produktów: mięs, ryb, drobiu, warzyw, pieczywa czy ciasta.
Wentylatory wewnątrz komory zapewniają równomierne rozprzestrzenianie się powietrza, a co za tym idzie potrawy są poddawane równej obróbce cieplnej (bez względu na miejsce ułożenia w piecu).
Dzięki funkcji parowania możliwe jest przygotowanie zdrowych i delikatnych potraw z ryb czy warzyw.
Dostępne opcje:
- elektryczne
- gazowe
- piekarniczo - cukiernicze
- sterowanie manualne lub elektroniczne
- z automatycznym myciem lub bez
- pojemność (w zależności od rodzaju i producenta pieca):
* 6, 10, 20 GN 2/1
* 3, 5, 6, 7, 10, 12, 20 GN 1/1
* 5, 6 GN 2/3
* 4, 6, 10, 16 blachy 600x400mm
* 3, 4 ruszt 460x330 mm
Wszystkie piece konwekcyjno - parowe istniejące na rynku, bez względu na rodzaj, wielkość czy producenta, są sprzedawane bez dodatkowych akcesoriów tj. pojemników GN, blach, rusztów, podstawy, uzdatniacza do wody, okapu.
Przy pracy na piecach uzupełniającymi urządzeniami są m.in. szybkoschładzarki szokowe, pakowarki próżniowe.
Służymy profesjonalną pomocą w doborze zarówno odpowiedniego dla Państwa pieca, jak i dodatkowych akcesoriów.
Zdjęcia są własnością producenta, którymi ma prawo dysponować.
Zdjęcia mają charakter poglądowy, właściwy produkt może różnić się od wizerunku na zdjęciu.
Zapewniamy montaż, serwis, materiały eksploatacyjne.
Więcej szczegółów pod numerami telefonu
52 342-99-20, 52 345-25-64
lub e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.